Datalytics Finland
loading...
SEO

Mitä on
hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) on pohjimmiltaan verkkosivujen muuntamista käyttäjäystävällisemmäksi.

Sen päätavoitteena on parantaa näkyvyyttä hakukoneiden hakutuloksissa, joka tuottaa verkkosivuille enemmän kävijävirtaa.

SEO

Mitä on
hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) on pohjimmiltaan verkkosivujen muuntamista käyttäjäystävällisemmäksi.

Sen päätavoitteena on parantaa näkyvyyttä hakukoneiden hakutuloksissa, joka tuottaa verkkosivuille enemmän kävijävirtaa.

Datalytics

WordPress ja hakukoneoptimointi

WordPress hakukoneoptimointi lisää näkyvyyttä, kävijämäärää ja myyntiä.

SEO

Mitä palvelu sisältää?

Ilmainen SEO-auditointi

Meidän kattavan SEO-auditoinnin avulla kartoitamme sivustosi hakukonenäkyvyyden tämän hetkisen tilanteen, jonka pohjalta lähdemme rakentamaan hakukoneoptimointisuunnitelmaa.

Sisällön optimointi

Optimoimme sivuston otsikot eli titlet, meta-kuvaukset, linkit, tekstit ja kuvat hakukoneystävällisiksi.

Tekninen SEO hakukoneoptimointi

Tekninen hakukoneoptimointi on tärkeä palanen sivuston näkyvyyden kannalta. Sen avulla teemme sivustosta nopeamman, käyttäjäystävällisemmän ja näkyvämmän hakukoneessa.

Hakusanatutkimus

Teemme analyysin avainsanoista, joilla asiakkaat löytävät luoksesi verkossa.

Tutkimukseen kuuluu myös kilpailija-analyysi, josta pystymme seurata mitä hakusanoja kilpailijasi käyttävät.

kotisivut
SEO

Hei sinä!

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota meihin yhteyttä!

Hakukoneoptimointi -
miten se tehdään?

Hakukoneille tärkeänä tekijänä toimivat verkkosivulle annetut avainhakusanat (keywords). 


Luokitteluun liittyy kuitenkin myös useita muita tekijöitä, kuten niin sanotut ennalta arvaamattomat hakusanat, linkkisuosio, erillisten sivujen sanamäärä sekä verkkosivujen latautumisaika.

 

Voimme todeta, että hakukoneet käyttävät useita kriteerejä päätellessään verkkosivujen arvoja. Esimerkiksi Googlen hakukone käyttää yli 200 eri kriteeriä sivujen pisteytyksissä. Päästäkseen hakutuloksissa mahdollisimman korkealle, täytyy näitä kriteereitä noudattaa parhaansa mukaan. Tällöin Googlen silmissä ja sivuston ranking kasvaa hakutuloksissa.

Palaveri
Kotisivut

Miksi hakukoneoptimointia tarvitaan?

Hakukoneoptimoinnista lisääntyvä hakukonenäkyvyys on tärkein osa yrityksen markkinointiviestintää.


Hakukoneet, kuten Google, pyrkivät lukuisilla kriteereillään luokittelemaan merkityksellisimmät ja käyttäjäystävällisimmät verkkosivut hakutulostensa kärkeen. Sillä hakukoneiden käyttäjät valitsevat suurimmalla todennäköisyydellä hakutuloksissaan kärkeen sijoittuneet sivut, hakukoneoptimointi on tärkeä jokaiselle kävijöitä hakevalle verkkosivustolle. latautumisaika. Tarkemmin kerrottuna hakukoneet käyttävät useita kriteerejä päätellessään verkkosivujen arvoja. Esimerkiksi Googlen hakukone käyttää yli 200 eri kriteeriä sivujen pisteytyksissä.

Päästäkseen hakutuloksissa mahdollisimman korkealle, täytyy näitä kriteereitä noudattaa parhaansa mukaan. Tällöin Googlen silmissä ja sivuston ranking kasvaa hakutuloksissa. Omien verkkosivujen optimointi ei kuitenkaan pelkästään riitä hakukoneille. Hakukoneet nimittäin tykkäävät myös siitä jos muilta sivuilta löytyy linkkejä jotka ohjaavat verkkosivuillesi (backlinks).


Kaikki kriteerit jotka ovat tänään voimassa eivät kuitenkaan välttämättä ole yhtä tärkeitä huomenna! Nimittäin tapa millä hakukoneet järjestävät sivuja, eli algoritmit, muuttuvat ja vaihtelevat jatkuvasti. Meidän jatkuva hakukoneoptimointipalvelu pitää huolen että sivustosi optimointi pysyy ajantasalla.

Landing page ja hakukoneoptimointi

Kun tavoitteena on saada uusia asiakkaita yrityksellesi, pelkästään hakukonenäkyvyys ei ole tärkeässä osassa. Verkkosivujen sisääntulosivun (Landing page) tulisi olla kävijöitä houkuttelevat ja sivun tulisi kannustaa kävijöitään esimerkiksi tilaamaan palveluitasi. Hakukoneoptimointi on useimmiten aikaa vievä prosessi, mutta onnistuneena sillä on pitkäaikaista hyötyä.

 

Tässä kohtaa me astumme esiin. Tarjoamme tekemään hakukoneoptimointia verkkosivuillenne ja takaamme teille tyytyväisen lopputuloksen, sillä tyytyväinen asiakas on yrityksemme tärkein päämäärä. Oli kyseessä sitten verkkokaupan hakukoneoptimointi tai kotisivujen hakukoneoptimointi, voit luottaa meihin.

Kaikki keinot sallittu?

Jos hakukoneoptimointi on sinulle uusi asia, saatoit lukiessasi miettiä miksi ei vain käyttäisi kaikkia mahdollisia keinoja ja yrittäisi huijata hakukoneita pisteyttämään verkkosivusi hakutulosten kärkeen. Tämä on tietenkin loogisesti järkeen käyvä idea, mutta kaikki keinot eivät kuitenkaan ole sallittuja.


Hakukoneilla, kuten Googlella, on sääntöjä mitkä ovat kiellettyjä ja osa keinoista ovat luokiteltu epäinhimilliseksi, kuten esimerkiksi: avainsanoilla täyttäminen (keyword stuffing), näkymätön teksti, tekijänoikeuksien rikkominen ja kopioitu sisältö.
Puhutaan niin kutsutuista Black-hat SEO ja White-hat SEO-tapauksista. Ensimmäinen tapauksista on kyseessä mikäli rikkoo hakukoneoptimoinnin sääntöjä. Näitä sääntöjä rikkomalla voi rangaistuksena olla pahimmassa tapauksessa verkkosivujesi piilottaminen hakukonetuloksista.

Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen SEO-auditiointi

Kiinnostuitko palveluistamme vai haluatko tietää lisää?

Ota meihin yhteyttä

Meidät saat kiinni soittamalla, sähköpostilla tai täyttämällä tähän liitetyn viesti lomakkeen.

Lähetä meille viesti